" /> -->

Term 2 Life Mathematics Model Question Paper

8th Standard EM

    Reg.No. :
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Maths

Time : 00:45:00 Hrs
Total Marks : 40
    5 x 1 = 5
  1. A fruit vendor sells fruits for Rs200 gaining Rs40. His gain percentage is

    (a)

    20%

    (b)

    22%

    (c)

    25%

    (d)

    16\(\frac { 2 }{ 3 } \)%

  2. By selling a flower pot for Rs528, a woman gains 20%. At what price should she sell it to gain 25%?

    (a)

    Rs500

    (b)

    Rs.550

    (c)

    Rs.553

    (d)

    Rs.573

  3. The single discount which is equivalent to two successive discount of 20%and 25% is

    (a)

    40%

    (b)

    45%

    (c)

    5%

    (d)

    22.5%

  4. Th e number of conversion periods, if the interest on a principal is compounded every two months is___________.

    (a)

    2

    (b)

    4

    (c)

    6

    (d)

    12

  5. The sum which amounts to Rs.2662 at 10% p.a in 3 years compounded yearly is_______.

    (a)

    Rs.2000 

    (b)

    Rs.1800

    (c)

    Rs.1500

    (d)

    Rs.2500

  6. 5 x 2 = 10
  7. 48 is 32%of what number?.

  8. A bank pays rs240 as interest for 2 years for a sum of rs3000 deposited as savings. Find the rate of interest given by the bank.

  9. What is 25% of 30%of 400?

  10. If the difference between 75% of a number and 60% of the same number is 82.5, then find 20%of the number.

  11. A number when decreased by 20% gives 80. Find the number.

  12. 5 x 3 = 15
  13. If x % of 600 is 450 then, find the value of x.

  14. When a number is decreased by 25% it becomes 120. Find the number.

  15. If the population in a town has increased from 20000 to 25000 in a year, fi nd the percentage increase in population.

  16. The value of a motor cycle 2 years ago was Rs.70000. It depreciates at the rate of 4% p.a. Find its present value.

  17. The bacteria in a culture grows by 5% in the first hour, decreases by 8% in the second hour and again increases by 10% in the third hour. Find the count of the bacteria at the end of 3 hours, if its initial count was 10000.

  18. 2 x 5 = 10
  19. If the selling price of a LED TV is equal to 54 of its cost price, then find the gain/profit percentage.

  20. Ranjith bought a washing machine for Rs16150 and paid Rs1350 for its transportation. Then, he sold it for Rs19250. Find his gain or loss percentage.

*****************************************

Reviews & Comments about 8th Maths Term 2 Life Mathematics Model Question Paper

Write your Comment